top of page
Zoeken

Stylingtips voor je koffietafel

Organisch materiaal, boeken en persoonlijke items maken het af

Als het middelpunt van de meeste woonruimtes bieden salontafels een perfecte kans om je innerlijke interieurstylist los te laten. Wat is het geheim van het stijlvol inrichten van een zgn koffietafel? Gelukkig is er een beproefde formule die antwoord kan geven op die vraag. Deze formule bestaat uit een zorgvuldig samengestelde fusie van vier belangrijke elementen: verschillende hoogtes, organische elementen, een dienblad en een persoonlijk tintje. Als je eenmaal gekozen hebt welke stijl je wilt gaan gebruiken, zou deze handleiding je tot hulp kunnen zijn om je tafel te perfectioneren. Een koffietafel wordt altijd tot leven gebracht door iets organisch, dus het is het beste om daar te beginnen. Verdeel de salontafel in vier kwadranten en plaats in één kwadrant een plant, een vaas met bloemen of een mosschaal voor wat kleur en levendigheid.

Als je een eigentijdse salontafel hebt, probeer dan sterke vormen en strakke lijnen; als het meer decoratief is, werken delicate bloemen in een charmante vaas heel goed. En onthoud dat zelfs nepbloemen kunnen werken - met nog minder onderhoud.

Volgende, de hoogte. Hoewel het meeste salontafeldecor relatief onopvallend moet zijn (praktisch), is er geen reden waarom je niet met hoogte kunt spelen, zelfs niet subtiel. Decorstukken met verschillende vormen zullen uw salontafelopstelling er een stuk interessanter uit laten zien.

Een verrukkelijke kaars in een aantrekkelijke houder, een mooie pot of urn en een patroonrijke marmeren schijf zijn een geweldige trifecta. Een stapel favoriete koffietafelboeken, een sculptuur, een kleine herinneringsdoos of een intrigerende rots die je tijdens een speciale vakantie op het strand hebt gespot zijn slechts enkele opties om de tafel een persoonlijke touch

Veel plezier met stylen!

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page