top of page
Zoeken

De tuin als een vijfde kamer

Bijgewerkt op: 4 apr. 2021

Het vervagen van de grenzen tussen binnen en buiten is een enorme groeiende trend voor het komende jaar. Of dat nu het creëren van een moestuin, een wellness ruimte of een uitbreiding van een speelkamer is, we willen ons leven uitbreiden naar onze buitenruimtes.

Afgelopen week kregen we al een klein voorproefje van de lente met temperaturen boven de 24 graden! Waar je momenteel ook fiets of rijdt, je ziet overal velden vol met narcissen en bloesems van de magnolia en sierkers. 
Voor diegenen die gezegend zijn met een tuin, is dit de plek waar we straks met familie en vrienden veel tijd zullen gaan doorbrengen. Onze buitenruimte moet ook best aan veel eisen voldoen - een oase van rust om te mediteren - een speelruimte voor de kinderen en een fijne zitplek om je vrienden te ontvangen. 
Een buitenkeuken kopen of zelf bouwen is voor velen van ons spannend maar ook een droom die uitkomt. Voordat je tot aankoop overgaat bedenk allereerst goed waar je hem wilt plaatsen, wat je nodig hebt aan werkblad- en/of kastruimte. Kies je voor een gas bbq, green egg of kookplaat, is er stroom nodig voor een ijskast en evt verlichting en is een wateraansluiting in de buurt voor een spoelbak. Potten vol met verse kruiden, houten borrelplanken, en wat haardhout in manden maken het geheel helemaal af.
 
Ben je een beetje handig dan hoeft echt niet ingewikkeld te zijn om zelf een buitenkeuken te bouwen. Met een goed DIY ontwerp en wat 'U elementen' maak je al snel een mooi exemplaar. Als de keuze valt op een bouwpakket let er dan wel op of het materiaal weerbestendig is. Een stabiele ondergrond is ook van groot belang en heb je een terras met poreuze tegels dat moet je er rekening mee houden dat er olievlekken kunnen ontstaan die niet meer verdwijnen. Kies in dit geval voor klinkertjes of slipvrije gladde tegels of zelfs grind.

Een extra eetgedeelte voegt niet alleen een extra dimensie toe aan je buitenruimte, het is ook nog eens super functioneel en geeft zoveel extra sfeer.
Hier wat voorbeelden van mooie buitenkeukens - van heel luxe tot iets simpeler, ik heb wel degelijke merken uitgezocht uit het hogere segment. (klik op link voor meer info).

Helaas zijn we niet allemaal in de gelukkige omstandigheid dat we een tuin hebben, niets aan de hand er zijn genoeg leuke ideeën om van je balkon of kleine tuin iets gezelligs te maken. In een volgende blog zal ik daar styling tips over geven! 
Geniet van de lente! 
x C.
20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page